Om oss

Vad är det mest slående som vi som vana hantverkare stöter på när vi besöker vanliga privatpersoner som planerar att bygga om hemma? Det absolut vanligaste handlar om att dessa privatpersoner ofta har en övertro på sig själva – och samtidigt underskattar projektet. De vill anlita oss, men bara för en viss del av ett projekt. I vissa fall kan detta fungera – och faktiskt rekommenderas – men i andra fall så är det direkt galet.

Många underskattar vilken tid det tar att bygga om, hur mycket pengar det kostar och vilka uppoffringar som krävs för att ro allting i land. Det vi vill göra med den här sidan är att sakligt förklara och gå igenom olika projekt och ge en vink av vad som krävs – och hur du ska göra för att lyckas.

Vi ser hur folk i gemen bygger nytt och ibland så häpnar vi över de kreativa lösningar som man väljer. Kreativa – men direkt farliga sådana. Vi vill bidra till säkrare byggnationer och dela med oss av den kunskap vi har. Vi kommer att ta upp projekt som kräver en mer professionell hand och samtidigt också dels visa vilka hantverkare du behöver anlita – men dels också visa hur du ska agera för att hitta rätt firma. Tyvärr blir många privatpersoner lurade, och det ska vi försöka råda bot på här.

Vi kommer att ge tips, råd och fakta om bygg och renovering. Från den lilla renoveringen till det stora husbygget. Välkommen!