Kategorier
Bygg

Balkonginglasning höjer fastighetsvärdet i Stockholm

Många som bor i flerbostadshus i Stockholm vill ha en egen balkong, och har man även en balkonginglasning så kan det höja intresset och värdet avsevärt.

När man talar om värdet av en fastighet så är det flera olika faktorer som avgör. Mäklare talar om sådant som yta, skick och utsikt som grundläggande punkter när ett värde avgörs, men det finns även en faktor som handlar om hur många som är intresserade av fastigheten. Och det är den faktorn man kan se när en fastighet skjuter i höjden vid en budgivning.

Som fastighetsägare till ett flerbostadshus är man beroende av hur många som vill bo i huset. Eller vilket pris som de boende är beredda att betala. Det är där som man sett att många boende är mer intresserade av att bo i en lägenhet i Stockholm som har en balkong med en balkonginglasning.

Intresse för balkonginglasning i Stockholm

Med en balkonginglasning kan man alltså få fler som är intresserade av lägenheten och även boende som är villiga att betala mer. Det sammantaget gör att hela fastigheten blir mer värd, något som är av vikt vid en försäljning, men även när det handlar om eventuella lån som fastighetsägaren kan ha.

En balkonginglasning kan därför vara en rimlig kostnad som betalar sig avsevärt, och under lång tid. Därför är det många fastighetsägare i Stockholm som väljer denna åtgärd, också för att göra sina boende nöjda och tillfreds med sin lägenhet. En åtgärd som även kan förhöja husets skönhet.