Kategorier
Geoteknik

Kontrollera marken med fältgeoteknik

Innan marken ska användas så är det bra att kolla upp hur den mår. Att bygga på en ostadig mark kan leda till stora problem, så se över den med fältgeoteknik.

Felix hade länge letat efter den perfekta marken att bygga sitt drömhem på. Han hade haft visioner länge om hur det skulle se ut. Till slut hade han hittat en tomt för huset han ville bygga, mitt inne i skogen. Det fanns inte ens en väg dit idag, så något behövdes göras.

Innan han kontaktade ett byggföretag och ett företag för markarbetet som skulle behövas tog han kontakt med en geotekniker. Det var viktigt att marken var bra nog att bygga på och han ville inte få några komplikationer i framtiden. En fältgeotekniker skulle noga kontrollera och göra en analys av marken.

Det lönar sig att ta hjälp av en fältgeoteknik

Alla har sett händelser på nyheterna där marken bara faller ned – hus och mark bara slukas, även människor och djur som råkar vara där. I Sverige är det inte någon stor risk att detta händer, men genom att tillämpa fältgeoteknik innan ett bygge påbörjades, så skulle risken bli ännu mindre.

Felix hade alltså gjort allt han kunde för att få reda på om marken var bra nog att klara av sin kommande uppgift. Detta med tanke på möjliga konsekvenser av att bygga på dålig mark. Det lönade sig verkligen att ta hjälp av de som var proffs på området, för att kontrollera och göra en analys av marken.