Kategorier
Målning

Målare Stockholm – professionell hjälp lönar sig

Få yrkesmän blir lika dåligt behandlade som målare. Detta påstående kan backas upp av hur du själv förmodligen agerar i samband med att du ska renovera i din bostad i Stockholm. Mest troligt är nämligen att du tar professionell hjälp med det mesta och exempelvis anlitar en snickare, en rörmokare och en plattsättare – men där du kommer att välja att måla på egen hand och därmed välja bort en målare i Stockholm. 

Varför? Det man ska säga är att man kan klara sig ganska hyfsat genom att måla själv – förutsatt att man arbetar på rätt sätt – men att man aldrig kommer att nå samma verkshöjd som en utbildad målare i Stockholm gör. I takt med tiden kommer detta att visa sig. En målare i Stockholm lönar sig alltid i det långa loppet och det resultat denne producerar kommer alltid att stå emot tidens tand och visa sig vara snyggt och hållbart år efter år. 

Det är värt att betala för och i synnerhet då det handlar om en ganska modest summa. En målare kostar inte så mycket pengar och då man dessutom kan använda sig av Rot-avdraget och med detta dra av 30 % av den totala arbetskostnaden så finns det inte mycket att tveka på: vill du ha ett snyggt, hållbart och effektivt utfört målerijobb utfört i ditt hem så väljer du att anlita en målare i Stockholm! 

Fokusera på grundjobbet 

Det finns också tydliga skillnaden mellan olika målerijobb. Som ovan nämnt, handlar det om att du ska måla om en vägg inne i din bostad så kan du – med rätt förberedelser – lyckas ganska hyfsat. Det gäller att måla som en målare i Stockholm, vilket per se inte innebär att du ska rolla på ett speciellt sätt eller använda någon unik typ av pensel. 

För att lyckas så handlar det nästan uteslutande om A) ett ordentligt grundjobb och B) tålamod och noggrannhet. Grundarbetet kommer att vara avgörande för hur det färdiga resultatet blir och här kan vi ge en liten fingervisning kring hur riktiga proffs fördelar tiden. En målare i Stockholm lägger ungefär 80% av tiden på grundjobbet – spackla, slipa, tvätta och i övrigt förbereda ytan – medan resterande 20 % läggs på att måla. Du – och andra lekmän – gör förmodligen exakt tvärtom i samband med att du ska måla om hemma. 

Måla fasaden? Ta hjälp och spara pengar! 

Handlar det om exempelvis en fasadmålning så är rådet än mer konkret och direkt: ta hjälp. Att måla en fasad är krävande och det gäller såväl fysiskt som mentalt. Dessutom kommer du att vara väderberoende och exempelvis regn kan komma att påverka ditt planerade projekt i en negativ riktning. Vad händer om det öser ner regn under din semester? Genom att ta professionell hjälp så garanteras du ett hållbart och snyggt resultat där din fasad kommer att se lika snygg ut om 15 år som den gör dagen den blev målad. Målar du själv så kanske hållbarheten ligger på 5-10 år. Slår man ut kostnaderna så tjänar du definitivt på att anlita en målare i Stockholm.