Kategorier
Snickare

Snickare ordnade bra sömn

Snickare med bra fantasi kan lösa det mesta. Det var precis vad som hände när en snickare kom till Maria för att bygga en väggfast garderob i sovrummet.

Marias lilla etta hade känts bra vid inköp men nu började hon så smått att ångra sitt tilltag. Lägenheten var i minsta laget och det var knappt att hon fick plats med det viktigaste. Att bjuda hem vänner hade hon nu insett inte var en möjlighet. En myshörna med soffa fick inte plats och vännerna skulle bli tvungna att sitta på hennes säng.

Det skulle ha fungerat om hon varit tjugo men med sina trettiofem år kändes det inte helt ok. Hon fick träffa dem ute på stan eller hemma hos någon av de andra tjejerna. Det fanns inte heller plats för en byrå men det hade hon redan från början bestämt att en snickare skulle få ta hand om åt henne.

Snickare tar eget initiativ

Hon hade fått tips om skickliga snickare i Haninge och hade kontaktat dem så snart kontraktet var skrivet. Nu skulle en snickare komma förbi för att få en uppfattning om vad hon önskade och kunna planera jobbet på ett bra sätt. Erik, som snickaren hette, visade sig vara en kille med många idéer. Han frågade om han kunde få fria händer och göra något riktigt unikt. Det fick han.

Maria skulle åka hem till föräldrarna några dagar och gav Erik en nyckel. Det var med pirr i magen hon några dagar senare satte nyckeln i låset för att se vad snickaren hade kommit på. Lägenheten var mörk så hon tände lyset och såg sig storögd omkring. Erik hade byggt en garderob men istället hade han gjort den lägre och bredare. En stege ledde upp till ett loft där en bred säng tronade. Plötsligt hade hon plats för sina möbler och såg genast vännernas första besök framför sig.