Kategorier
Tak

Viktigt med taksäkerhet i Stockholm

För att kunna arbeta på tak utan att utsätta sig för risk är det viktigt att se över all taksäkerhet i Stockholm. Något man aldrig kan kontrollera ofta nog.

Andreas hade köpt flera fastigheter i Stockholm som behövde en hel del arbete innan han kunde hyra ut de lägenheter som fanns i dem. Det skulle renoveras och säkerheten för både hyresgäster och de som arbetade i fastigheten behövdes ses över för att den skulle klara en besiktning.

Det var viktigt bland annat på grund av att det finns lagar som måste följas. Men ännu viktigare var att ha säkerheten under kontroll så att alla som vistades i huset skulle vara trygga och inte riskera att bli skadade. Därför kontaktade han bland annat en firma som kunde se över säkerheten för dem som skulle jobba uppe på taken.

Taksäkerhet en topprioritet

När Andreas hade hittat företaget han ville anlita kände han sig nöjd. De började med att ta sig upp på taket för att se vad som behövdes. Som tur var hade de med sin egen säkerhetsutrustning då den befintliga var undermålig. Nu insåg Andreas hur eftersatt huset egentligen var. Det inhyrda företaget var experter på taksäkerhet i Stockholm. Nu var det dags att åtgärda felen.

De satte upp säkerhetsanordningar där man tryggt kunde fästa karbinhakar för säkerhetsutrustning. De installerade stegar på taket där arbetare kunde få bra fäste och ett litet räcke sattes upp i nedre kanten av taket som en extra åtgärd. Alla krav uppfylldes och Andreas kunde nu känna sig trygg med att han inte utsatte någon för fara.