Kategorier
Målning

Anlita en målare i Stockholm eller göra jobbet själv?

Ska ni måla och tapetsera om hemma? Funderar ni på om ni själva kan göra jobbet eller måste anlita en målare i Stockholm? Vi reder ut för- och nackdelarna.

Den som är händig och har mycket tid över kan spara pengar på att själv måla om och tapetsera när det är dags för renovering. Men har man varken kunskap, tålamod eller tid är det bättre att anlita en professionell målare. Det behöver inte vara särskilt kostsamt eftersom rotavdraget gäller på måleritjänster.

Allt måleriarbete kräver massor av förarbete och ytan som ska målas måste vara både slät och ren innan den kan målas. Beroende på i vilket skick väggen är kan man först behöva bredspackla, riva tapeter och grundmåla innan man kan sätta upp nya tapeter eller måla över med ny färg.

En målare vet hur man handskas med olika typer av färg

Färg är en hel vetenskap och det gäller att välja rätt. Men allt detta kan en professionell målare. I köket och badrummet måste färgen tåla fukt och även vara avtorkningsbar. Även fönster och fasad kräver specialfärg för att stå emot regn och rusk. Idag har också de naturliga färgerna kommit tillbaka som exempelvis äggoljetempera och linoljefärg.

Det finns gott om målare i Stockholm men det kan vara bra att välja någon som är specialiserad på den typ av måleriarbete man vill ha hjälp med. Norrmalms Måleri är ett exempel på en firma som erbjuder flera olika måleritjänster som exempelvis tapetsering och målning inomhus. Andra måleritjänster kan vara fasadmålning, fönsterrenovering och trapphusmålning.