Kategorier
Okategoriserade

Målare Stockholm – frågor och svar

Funderar du på att måla om hemma och skapa ett helt nytt uttryck i hallen, i vardagsrummet eller i vardagsrummet? Är din fasad sliten och skulle ny färg kunna höja både det estetiska uttrycker och värdet på din bostad? Planerar du att måla lister, taket eller golvet? Att måla är ett effektivt och prisvärt sätt att skapa förändringar i bostaden. 

Men, det är också något som kräver kunskap. Tyvärr ser man att många privatpersoner tar lite för lätt på sina måleriprojekt och att man därför också misslyckas med att nå det mål man satt upp. Kostnaderna det blir för att korrigera blir stora – och dessutom så väntar också ett dubbeljobb runt hörnet. Vi tänkte försöka råda bot på detta och göra det genom att ställa några vanliga frågor som en målare i Stockholm får under en arbetsdag och svara på dessa. Enligt följande: 

Fråga: Hur lyckas jag med att måla en vägg? 

Svar. Det är naturligtvis en väldigt komplex fråga som rymmer många olika faktorer. Vilket underliggande material handlar det om, vilken färgnyans ska du måla med och vilken typ av färg ska du använda? Rent allmänt så finns det emellertid ett gångbart tips från en målare i Stockholm som nästan alltid gör skillnad. Detta i form av följande: fuska aldrig med grundarbetet. En tydlig skillnad mellan en professionell målare och en lekman är att den senare vill måla så snabbt som möjligt – en målare börjar med detta först efter att ha slipat, spacklat, tvättat och grundmålat väggen. Ser man en målning som en helhet så ska man lägga ungefär 80% av tiden på detta och endast 20 % på att de facto doppa penseln i färgpytsen. 

Fråga: Finns det något måleriprojekt jag bör avstå? 

Svar: Man bör ha som tumregel att interiörmålning är lite enklare att genomföra än vad exempelvis fasad- eller takmålning är. Gällande de senare projekten och då i synnerhet fasadmålning så bör man ta hjälp av en målare i Stockholm. Av flera skäl: skillnaden i livslängd kan vara uppemot 10-15 år och dessutom så tillkommer en massa planering som kan sätta käppar i hjulen. Du måste exempelvis hyra ställningar och du måste, framförallt, vara beredd på att arbeta hårt med kroppen. Tänk även på vädret. Vad händer om det regnar under den tid du tänkt dig att måla om huset? Professionell hjälp ger bättre resultat och mer trygghet. 

Fråga: Kan jag måla om mina golv? 

Svar: Ja, golvmålning i Stockholm är ett alternativ – men naturligtvis beroende på vilken typ av material golvet är gjort av. Ett tips om det handlar om trägolv är att slipa det professionell innan och sedan addera färgen i form av pigmentering då ytbehandlingen ska appliceras. Här behöver du ingen målare i Stockholm – men däremot en pålitlig golvslipare. 

Fråga: Tjänar jag på att måla på egen hand? 

Svar: Initialt så tjänar du på att måla på egen hand, men det kan även vara så att du i slutändan betalar mer än vad du skulle gjort för en målare i Stockholm. Allt beror på hur pass väl du lyckas och hur mycket tid du är villig att lägga ner. Rent allmänt så borde fler ta professionell hjälp med sina måleriprojekt. Att man exempelvis kan använda rot-avdraget gör skillnad!