Kategorier
Elektriker

Då bör du helst anlita en elektriker i Stockholm

Elektricitet är inte att leka med. När något går fel eller glappar där hemma i Stockholm så är det bäst att anlita en elektriker som får titta på det.

Det kan verka som ett enkelt problem. Kanske säkringen har gått flera gånger när ni sätter på en viss elektrisk apparat, eller så är det glapp i lampknappen. Det kan vara frestande att bara öppna upp lite och kika. Kanske det inte är så svårt att laga på egen hand? Men det absolut klokaste ni kan göra är att ringa en elektriker i Stockholm som får kika på det.

Små problem kan snabbt bli stora problem om de inte åtgärdas på en gång, eller om de inte åtgärdas på helt rätt sätt. Det är därför viktigt att ni inte försöker göra något eget snabbfix. Det kan vara så illa att ni riskerar era liv om ni inte tar in en professionell och certifierad elektriker.

Då är det lag på elektriker

Det är såklart inte alla gånger som det faktiskt behövs en elektriker. Till exempel, om ni använder er av proppsäkringar, så får ni själva byta ut en trasig sådan. Det går också bra att återställa en utlöst automatsäkring. Men när det kommer till elinstallationer så är det till och med straffbart att göra en olaglig elinstallation.

Ni får endast göra sådana arbeten om ni vet hur man ska göra. Det betyder att även om det är lagligt för er att reparera och byta ut delar i en trasig skarvsladd eller apparatsladd, så kan det få ödesdigra konsekvenser om ni ger er på det utan att riktigt veta vad som behöver göras och hur det ska göras.

Elektriker måste hjälpa till vid byte från ojordat till jordat uttag

Ett problem som är väldigt vanligt med gamla hus är att vägguttagen många gånger är ojordade. Det utgör ett stort problem, eftersom ojordade vägguttag har ett rykte om sig att inte vara säkra nog. Men det går inte an att börja krångla med detta på egen hand. Ni behöver en trygg hand från en erfaren elektriker.

Vid byte av ojordade vägguttag så finns det många regler att följa. En elektriker måste utföra jobbet, och det räcker inte bara med att byta ett enstaka uttag i ett rum. Om ni börjar byta ojordade uttag så måste alla i rummet bytas ut.