Kategorier
Rörmokare

Letar du efter en pålitlig rörmokare i Stockholm?

En rörmokare eller VVS-tekniker är eftertraktad i Stockholm eftersom så många funktioner i samhället är beroende av fungerande värme, vatten och sanitet.

Man tänker oftast inte på hur beroende man är av vatten. Elavbrott inträffar ibland, de blir oftast snabbt åtgärdade men om de pågår mer än en halvtimme inser man hur lamslaget samhället blir när det inte finns elektricitet. Bor man i en tätort eller bara har kommunalt vatten brukar vattenförsörjningen inte drabbas.

Den som har egen brunn kan däremot drabbas lite mer vid ett strömavbrott. Den vattentank man har blir oftast fylld genom att en elektrisk pump drar upp vattnet ur brunnen. Beroende på hur många det är som använder vattnet kan tanken innehålla allt från 50 till 7500 liter. När detta är slut måste man pumpa upp mer. 

Man tänker inte på rörmokare förrän något går sönder

Man klarar sig ett tag utan el men de flesta är mer beroende av vatten än man tänker sig. Förvåningen som uppstår när man vrider på kranen och det inte kommer något vatten är lika stor som när man trycker på strömbrytaren och ljuset inte tänds. Bor man i hyreslägenhet blir det i båda fallen oftast fastighetsskötaren som får felsöka och åtgärda.

Fastighetsskötare brukar kunna det mesta men har han inte jour kan det bli problem. Har man eget hus är det man själv som får ta tag i saken. Är det ett akut problem med en vattenläcka eller stopp i avloppet måste det ju åtgärdas omgående. Då är det dags att tänka på att få tag på en rörmokare. 

Anlita alltid en auktoriserad rörmokare när du ska bygga till eller om

Hur allvarligt problemet blir är i många fall beroende på i vilket skick rören är. Är det vattnet som kommer in i huset som inte fungerar kan det beror på ett brustet eller skadat rör. Ett trasigt vattenrör kan resultera i omfattande vattenskador. Detta kan bero på en felaktig installation. Har man anlitat en auktoriserad rörmokare brukar detta inte bli ett problem.

Men skadorna kan också bli omfattande när det är avloppsrören som inte fungerar. Ett stopp i avloppet kan visserligen orsaka översvämning men bara faktumet att det inte går att hälla ut vatten eller spola toaletten är besvärligt. Det finns som tur är jourrörmokare i Stockholm som man kan ringa. 


För att försäkringen ska gälla måste installationen var gjord av en behörig rörmokare

När man ska bygga eller bygga om är det bra att begära in offerter. Men, den billigaste är inte alltid den bästa. När man väljer rörmokare är det viktigt att i första hand se till att det är en etablerad rörfirma med rätt certifikat som utför arbetet. Detta kan ibland bli dyrare eftersom etablerade företag betalar skatt och sociala avgifter för sina anställda men det brukar löna sig i längden. En auktoriserad rörfirma använder produkter av god kvalitet. Rörmokarna har den utbildning som krävs för att göra alla installationer vilket gör att om något skulle hända så gäller hemförsäkringen.