Kategorier
Målning

Målare i Stockholm som är expert på fasadmålning

Behöver huset målas om? Se då till att boka in en målare i Stockholm i god tid eftersom fasadmålning helst ska utföras på sommaren. Här kommer några tips.

Att måla om en träfasad tar tid då det inte bara är att stryka på ny färg. Först måste fasaden tvättas och skrapas för hand. Om något trä på fasaden har drabbats av rötangrepp måste man byta ut dessa och sedan grundmåla det nya träet. Detta eftersom fasadfärg inte fäster på trä som aldrig tidigare målats.

Med andra ord är det själva förarbetet som tar längst tid då man ska måla om huset. Tack och lov behöver man inte måla om huset varje år. Hur ofta man måste måla om fasaden beror på vilken typ av färg huset är målat i, men också hur pass utsatt huset är för stekande sol, regn, snö och blåst.

Ta in offerter från olika målare

Bästa tiden att måla om ett hus är på sommaren då luftfuktigheten är lägre. Men det får heller inte vara stekande hett då man målar eftersom färgen då kommer att torka för fort och inte hinna tränga in i träet. Därför gäller det att också boka in en målare i Stockholm i god tid eftersom många snabbt blir uppbokade.

Det kan kosta en hel del att måla om fasaden och det kan därför vara klokt att ta in mer än en offert från olika målare. Glöm inte att fråga om det tillkommer kostnad för byggställning eller om det ingår i priset. Fråga också om målaren lämnar garanti på sitt arbete.