Kategorier
Renovera

Snyggare entré med trapphusrenovering

När du kommer in genom dörren får du ett omedelbart intryck av trappuppgången. Är det slitet och fult behövs det en trapphusrenovering, så får huset nytt liv.

Äger du ett hyreshus själv har du säkert funderat på att göra en trapphusrenovering. Kanske finns det hyresgäster som vill ha fler räcken, snyggare namntavla, ommålade väggar och en trevligare entré. Det hjälper ju inte att städa om hela interiören är nedsliten, fläckig och ser ovårdad ut.

Förutom att den obligatoriska trappstädningen är viktig för trivseln, gör den också att de boende slipper halka i smuts eller dra med sig grus in i lägenheterna. Men sedan finns det andra behov som en hyresgäst kan ha. Om det exempelvis saknas hiss, är det jobbigt för alla som har problem med benen och knäna, och för alla som ska transportera möbler.

Trapphusrenovering för allas trivsel

Hiss är en sådan bekvämlighet att den nästan känns självklar, men i ett gammalt hus kan det ha blivit bortglömt att installera en. Du kan kontakta ett bra byggbolag och be dem att hjälpa dig att modernisera trappan, och då får du säkert många bra förslag. Byggare har vana vid att renovera trapphus och göra andra förbättringar i fastigheter.

Kanske har du redan renoverat balkonger, eller bytt ut gamla fönster mot nya, och nu är det trapphusrenovering som står på tur. Det är förnuftigt att renovera efterhand som behoven uppstår och när det finns kapital för att göra det. En investering höjer fastighetens värde, och gör det bekvämt att bo i huset.